06 ianuarie 2010

LUMINITA DE LA CAPATUL STIRII

- Presa scrisa din Iasi dar si din tara moare incet, dar sigur. Pentru a fi si mai clar, cand am spus ca la ZIUA de Iasi de vina pentru inchidere e conducerea ziarului ma refer la patronat (zona sagetilor galbene!) si in nici un caz la sefii gazetei. Pai cum altfel poate fi caracterizata situatia daca ieri albul era alb, iar azi albul e negru. Nu stia patronatul ca Ziua centrala se inchide? S-a vrut inchiderea ziarului si punct. Solutii puteau fi gasite, inclusiv trecerea pe un alt nume (au mai fost cazuri), daca intr-adevar se dorea continuarea activitatii. Partea proasta e ca alti jurnalisti raman fara slujbe, iar piata nu ofera nici o perspectiva!

- In PDL gluma se ingroasa. Mai nou a iesit si Stolojan la atac. „E nevoie de un vicepresedinte al partidului pe resurse umane”, zice Stolo. Adevar graieste fostul premier, de vreme ce democrat-liberalii gasesc tot felul de neaveniti pentru posturile din administratie. Asadar, dupa Cristian Preda, Sever Voinescu, ataca si Theodor Stolojan. Se vede clar conflictul intre fostii pedistii si cei care s-au lipit pe parcurs de partid.

- Mircea Geoana a revenit azi la treaba dupa o istovitoare vacanta pe taramuri americane. L-am vazut pe la pranz la TV. Speriat si resemnat. „Problemele interne trebuie rezolvate in interior”, a spus inca seful PSD. Numaratoarea inversa a inceput. Nastase, Mitrea, Diaconescu, Dancu si mai nou Iliescu vor altceva la varful partidului. Si cica nici Dragnea nu sta degeaba. Doar Nichita pare dezorientat. Dar cica si ei isi va gasi rapid noua directie!

- S-a marit punctul de pensie. Iuhuu! Parlamentarii aproba, ca doar nu dau de la ei. Nimic altceva decat o gluma buna ca si majorarea cu 50 la suta a lefurilor profesorilor. Pariu ca nu va fi nici o majorare semnificativa de pensii anul asta? Din pacate!

- In vreme ce sectorul privat a platit in 2008 cu varf si indesat costurile crizei si inca le mai plateste, la bugetari, taierile de fonduri se fac tarziu si cu opinteli serioase. Stiti cand o sa apara Confederatia Sindicatelor din Sectorul Privat? Niciodata! Iaca de asta n-are ursul covrigi in coada!

- Spune lumea bine informata ca Adomnitei si Fenechiu se au precum cainele cu pisica. Sau exact cum se au parlamentarii ieseni ai PDL cu liderul filialei Dan Carlan.

- De la PSD Iasi primim numai vesti de bine. Pai daca nimeni nu misca in front, de unde vreti vesti?

Niciun comentariu: