21 ianuarie 2010

Inceput de an nebun in politica ieseana. Mutarile surpriza continua

E vremea combinatiilor in politica ieseana, dupa cum am mai spus pe acest blog. Se fac aliante ce pareau imposibile, se redeseneaza harta. Fiecare isi asigura acum viitorul, fie ca vorbim de politicieni, fie ca e vorba de afaceri.
A fost trecerea spectaculoasa a lui Tudor Ciuhodaru la independentii vopsiti in portocaliu. Liberalul Mugur Cozmanciuc se duce la CET, mutare care i-a luat in surprindere inclusiv pe unii liberali. Ioan Nani negociaza de zor cu PDL, iar astazi omul a avut o discutie (intrevedere) cu Gheorghe Flutur.

Schimbari vor fi si la CJ, unde e greu sa pricepi cine cu cine negociaza. Liberalii il retrag pe vicepresedintele CJ Victor Chirila, pentru a-i face loc pedelistului Constantin Serban. Ciudat. PNL nu face degeaba acest gest.
Sase consilieri judeteni ai PSD ar trece si maine de partea lui Simirad daca nu si-ar pierde mandatul. Adascalitei ramane deocamdata in functie, dar nu stie ce ii rezerva viitorul. La randu-i e sictirit de tot ce se petrece. Peste capul sau. I-a tinut piept lui Simirad pana la prezidentiale, acum nici el nu stie exact ce va fi peste cateva saptamani. Liberalii renunta la Chirila, dar daca acelasi Chirila va reveni si va locul, culmea, chiar lui Adascalitei? Nimeni nu dezvaluie vreun scenariu de acest gen, dar totul se joaca. Si e vehiculat in mediile politice. Iar mutarile nu se termina aici.

Niciun comentariu: