18 ianuarie 2010

PNL Iasi are de ales. Daca merge doar pe mize mici, filiala isi semneaza sentinta la localele din 2012

Implantul liberal de la CET a declansat furtuna in filiala in PNL Iasi. Seful filialei municipale Cristian Adomnitei spune ca Mugur Cozmanciuc ar trebui sa dea explicatii in fata organizatiei pe care o conduce in legatura cu iminenta sa descalecare in postul de director de marketing la CET Iasi.
„E o grava eroare politica”, spune Adomnitei, care aminteste ca nu el, ci alti colegi au iesit cu mesaje pro-Nichita intre cele doua tururi ale alegerilor locale din 2008.
Un alt liberal, rebelul Salavastru e si mai radical, cerand pedepsirea celor care fac intelegeri cu PSD-ul pe sub masa.
Ambele opinii mi se par corecte. PNL a luat un scor bun in municipiul Iasi la prezidentiale dupa un sir lung de esecuri usturatoare. Duplicitatea si lipsa unei pozitionari clare in campul politic local nu pot decat sa dauneze organizatiei pe termen lung. De regula, voturile se castiga intre campanii si nu in cele 3-4 saptamani de confruntare electorala, cand sunt lansate tot felul de bazaconii, iar nimeni nu te crede.
La Iasi, PNL nu pare interesat de viitor, ci doar de prezent. Cand esti preocupat de propriul buzunar si de avantajele imediate, dar marunte, rezultatul final nu poate fi decat pe masura. PNL Iasi isi decide practic in aceasta perioada soarta la localele din 2012. Daca alege calea de acum, inseamna ca organizatia nu e o echipa, ci doar o insailare de personaje care cauta propria salvare. Urmarea? Nici o sansa la localele de peste doi ani.

Niciun comentariu: