24 ianuarie 2010

Ieseanul: Basescu, foc si para dupa ce TVR Iasi a transmis Gala PDL Iasi

Ieseanul (Gandul preia la randu-i articolul) dezvaluie ca seful statului ar fi negru dupa ce a fost actor intr-un film in care n-ar fi dorit sa joace. Sambata seara, Traian Basescu a poposit la Gala de Excelenta a PDL Iasi, unde a avut surpriza sa constate ca actiunea e transmisa in direct de TVR Iasi.
In urma cu ceva timp, dupa cum amintesc si colegii de la Ieseanul, Traian Basescu spusese ca nu va merge la TVR atata timp cat televiziunea publica este condusa de Alexandru Sassu.
Amintesc celor cu memorie scurta ca in seara de 1 decembrie, TVR2 a transmis in direct de la Adamclisi (Constanta) o actiune electorala a lui Mircea Geoana, desi la aceeasi ora, la Cotroceni avea loc o receptie oficiala de Ziua Nationala. Televiziunea publica n-a dat in direct nimic de la intrunirea de la Cotroceni, unde pana la urma era vorba de presedintele Romaniei, in schimb a transmis integral manifestarea electorala a PSD.
Aseara, lucrurile s-au schimbat, TVR Iasi transmitand in direct actiunea unui partid politic. Eroare! Daca acest episod s-ar fi petrecut in timpul guvernarii Nastase, prin anii 2003-2004, cei de la PDL ar fi luat foc. Si ar fi avut tot dreptul sa o faca.

Inca un lucru: Daca PDL isi inchipuie ca sunt sanatoase astfel de practici, atunci se inseala. Nu stiu cine a avut nastrusnica idee, dar e o greseala imensa. Nu poti folosi o institutie publica pentru a promova o actiune de partid! Eu unul astept clarificari de la sefii locali ai PDL in legatura cu nefericitul incident!

13 comentarii:

Iulian Micu spunea...

:))
Toate bune si frumoase, dar lipseste cumva "arma crimei"??

florin ghetau spunea...

Daca la atitudinea TVR te referi, e simplu: conservarea unor pozitii. PDL e cel care a avut ultimul cuvant, iar daca a fost o capcana, putea s-o evite!

Iulian Micu spunea...

A, nu la asta!
La declaratia lui Basescu, cum ca ar fi asa si pe dincolo. Asta nu am gasit-o :)
Nici macar "pe surse" :).

florin ghetau spunea...

Asta ar tb sa-i intrebi pe cei de la Ieseanul. Eu ma refer la intreaga poveste, nu mi se pare in regula!

Iulian Micu spunea...

Pe cine sa intreb la Ieseanul? :))
Era o intrebare retorica. Explicatiile sint mult mai simple.

Cardi spunea...

http://iulianmicu.ro/cgi-sys/suspendedpage.cgi, adica site dezactivat din motive de neplata!

super tare! domnul micu, director de campanie a pdl iasi la campania pentru prezidentiale, nu mai are bani sa-si plateasca gazduirea site-ului pe net:))) hahaha, rusinica domnule micu! sau iar trageti firmele in teapa? e ceva obisnuit la PDL:) se ia sa stiti!

Iulian Micu spunea...

N-ar fi mai simplu sa faci un refresh la cache-ul de la browser si apoi sa aberezi?

garzanti spunea...

Si mie imi pare suspended site-ul iulianmicu.ro de cateva zile incoace si crede-ma ca am dat refresh la cache-ul browser-ului.

Legat de topicul discutiei, sustin opinia lui Florin ca nu avea ce cauta la TVR in direct gala PD-L. Nu cred ca PD-L a platit transmisia din banii proprii si chiar daca ar fi facut-o nu stiu daca platitorii de taxe ar fi fost de acord.

TVR e platita din cotizatia tuturor romanilor, si in loc de actiuni electorale PSD, PD-L ar trebui sa vedem alt gen de emisiuni, BBC sau DWelle fiind un exemplu de urmat. Daca se doreste privatazirea TVR e bun si asa dar sa imi dea dreptul de a alege daca sa platesc sau nu.

Iulian Micu spunea...

@garzanti
Probabil e un cache la provider, eu am schimbat gazduirea exact de citeva zile.
Pe mine m-a amuzat in special povestea "crimei" in care nimeni nu stie daca a avut loc fapta, dar toti comenteaza pe marginea ei.
Problema TVR e mult mai larga decit aceea a unei transmisiuni in direct. E o problema de sistem, mai degraba. Iar PD-L, daca doreste sa o rezolve, ar trebui sa nu mai trimita oameni politici in CA-urile de la SRR.

garzanti spunea...

E posibil sa fie cum zici tu cu cache-ul la provider, desi nu cred. Si eu am mutat site-uri de la un provider la altul si totul se petrecea in cateva ore. Adresa de ip care imi este returnata cand apelez nslookup este 89.36.164.122, ISP-ul meu este RDS, insa vineri de la servici tot aceasi problema o aveam, iar acolo rutele ies printr-un proxy din Germania (ca sa poata controla traficul). Deci doi provideri diferiti.

In cea ce priveste politazarea TVR, sa nu mai fie trimisi oameni politici... stii f bine ca nu se va intampla asa ceva. Trecand de avantajul media pe care l-ar oferi TVR, este vb de avantajul material TVR-ul este o mina de aur, daca ne uitam la bugetele lor anuale. Cine e ordonator de credite acolo are la picioare multi furnizori :) asta e cel mai tare motiv sa ramana politic =))

DANGA Marius spunea...

Parearea mea o gasiti pe blog (www.danga.ro/blog). Fata de articolul din Gandul sunt de acord cu Iulian ca ar fi trebuit si decalaratia lui Base` pentru a pune un astfel de titlu.

M.

radu spunea...

Presedintele Traian Basescu a spus dupa alegerile castigate pe 6 decembrie 2009 ca va fi presedintele tuturor romanilor ...nu cumva si-a incalcat imediat cele promise?

Iulian Micu spunea...

@garzanti
Mie îmi merge,de pe rds şi vodafone. Dar se pare că sînt într adevăr problem de propagare inclusiv în toate nodurile rds. Şi durează de vreo săptămînă