23 ianuarie 2010

Inscaunarea lui Serban la CJ, invaluita in mister

Luni, mare sedinta la CJ, primele doua puncte pe ordinea de zi fiind inlocuirea liberalului Victor Chirila, respectiv alegerea unui nou vicepresedinte. Curios, in dreptul numelui celui care urmeaza sa fie inscaunat e trecut... puncte-puncte.
Nu mai e un secret pentru nimeni ca omul pregatit de PDL pentru scaunul de vice e Constantin Serban, in prezent adjunct la ISJ Iasi.

PDL are in CJ 13 voturi, iar cu Simirad sa zicem ca ar fi 14. Pentru a prelua postul, Serban are nevoie de inca 5-6 voturi. De unde va proveni zestrea? PNL nu are cum vota favorabil, pentru ca ar fi absurd sa fie de acord cu debarcarea propriului membru de partid. Ramane in discutie PSD, unde atmosfera si asa e tensionata.

Teoretic, e posibil sa existe o intelegere secreta cu PSD-ul, dar nimeni din PDL nu confirma acest scenariu. Inclusiv Constantin Adascalitei spunea zilele trecute ca toti cei care vor trada, vor fi luati in vizor. Adica isi vor pierde mandatul de consilier. In grupul pesedist din CJ, care numara 13 oameni, exista cel putin patru consilieri dispusi sa voteze cu dusmanul. Dar se tem probabil de eventuale represalii. Intrebat care sunt dedesubturile meciului de la CJ, Adascalitei recunoaste ca problema il depaseste.

Cum va ajunge pana la urma Serban vice la CJ? Nimeni nu stie. Subiectul e ocolit diplomatic de toate partidele. In PDL sunt voci care spun ca un esec luni in CJ ar fi o noua lovitura pentru filiala ieseana.
Batalia de luni e interesanta, dar nu exista certitudinea ca Serban va avea castig de cauza. Inclusiv Simirad spune ca nu-l intereseaza chestiunea si ca partidele decid soarta lui Chirila.

A cui e pana la urma meciul? A PDL-ului sau a lui Serban? Sau a lui Carlan in perspectiva alegerilor din filiala?

Un comentariu:

Marius Pârciu spunea...

Nu cred ca va fi schimbat la sedinta de maine.
Motivul nu are legatura cu optiunile de vot, cu intelegerile pe sub masa. E cat de poate de... obiectiv :)