05 ianuarie 2010

Trecerea lui Nichita la PDL, abordata in treacat azi la intalnirea senatorilor PDL cu Emil Boc. Sanse? 0,00.. la suta!

Se vorbeste de ceva timp despre posibila trecere a lui Nichita la PDL. Discutia e la stadiul de barfa, insa astazi subiectul a fost pus pe tapet la intalnirea dintre senatorii PDL si liderul partidului Emil Boc.
Dar pana la amanuntele intalnirii de azi de la Senat, sa dam putin timpul inapoi pentru o scurta recapitulare.

Pe 3 septembrie, Simirad isi anunta sprijinul pentru Basescu in cursa prezidentiala, iar cateva zile mai tarziu era exclus din PSD. Imediat dupa matrasirea sa din partid, dar inainte de prezidentiale, Simirad ridica urmatoarea chestiune intr-un cerc restrans: „Stiti cine va bate primul la poarta PDL daca Basescu castiga alegerile?”. Evident ca nimeni n-a riscat raspunsul, pe care in final tot Simirad l-a dat: „Nichita. Ascultati-ma ce spun”.
Imediat dupa victoria la limita a marinarului, acelasi Simirad a declarat din nou (public de asta data!) ca se va opune din rasputeri ca Nichita sa intre in PDL. Putini au remarcat atunci ca afirmatia sefului de la CJ Iasi a fost facuta fara ca nimeni sa-i adreseze o intrebare pe tema asta, ci a fost un semnal pe care conu' Costica a simtit singur sa-l dea.
In ultimele zile, informatia cu „Nichita la PDL” e bagata din nou in fata pe diverse canale, speculandu-se printre altele ca seful local al PSD ar fi avut deja discutii de tatonare la centru cu sefi de prin PDL.
Ce nu stim e daca Nichita chiar vrea la PDL sau daca e doar un joc de glezne pentru a arata cata forta emana primarul Iasiului.

Potrivit unor surse bine informate, astazi la Senat, Dumitru Oprea l-a intrebat franc pe Emil Boc in legatura cu posibilul transfer bomba din politica ieseana. „Sansele ca Nichita sa vina la PDL sunt de 0,00... la suta”, ar fi raspuns liderul PDL, Emil Boc.
Alti doi oameni importanti din PDL Iasi au negat varianta transferului. „Nu e posibil. Daca Nichita vine la noi, plec eu din partid”, „Exclus. Ar mai ramane sa-l aducem si pe Geoana la PDL ca sa rezolvam cu PSD-ul”, asa suna cele doua declaratii ale unor pedelisti importanti, dar care raman deocamdata anonimi.
Si tot in seara asta, Dumitru Oprea posteaza pe blog un punct de vedere transant vizavi de basmul cu Nichita cel portocaliu. Senatorul nu pomeneste insa nimic despre discutia de azi cu Emil Boc. Nu pomeneste nici macar numele lui Nichita!

2 comentarii:

Iulian Micu spunea...

Florin, e mai simplu: articolul 15 din statutul alesilor locali:
Daca un primar isi da demisia din partid, isi pierde functia publica.
Deci primarul Nichita nu are cum sa plece din PSD.
http://iulianmicu.ro/politica/Dovada-ca-Nichita-va-trece-la-PD-L.html

Unknown spunea...

Pedelisti importanti? :)))

Care, cei care au castigat alegerile in mod repetat la europarlamentare si prezidentiale?